Sezonski poslovi koje mladi najčešće rade tokom leta

outdoors-business-working-cafe-coffee-vacation-uniform-menu-drinking-staff-coffee-shop-customers_t20_GGn8ew
0

Leto je pred nama i vreme je za aktivnu potragu za sezonskim poslovima. Veliki broj mladih u potrazi je za privremenim izvorom zarade, sticanja novih iskustava i poznanstava. U ovom tekstu pisaćemo o poslovima koji se najčešće obavljaju kao sezonski.

Poslovi u magacinu

Tokom letnje sezone potreba za magacionerskim radnicima je u porastu. Od dostavljača robe, preko vožnje viljuškara, lepljenja deklaracija i drugih pomoćnih poslova, angažmani u magacinima neretko su dobro plaćeni.

Fizički poslovi

Fizički zahtevni poslovi mogu biti odličan izvor zarade za mlađe muškarce koji su u punoj snazi. Neki od najčešćih fizičkih sezonskih poslova su rad na građevini, na selidbama ili ređanje robe u magacinima. 

U popularne fizičke poslove koji nisu isključivo rezervisani za jači pol spadaju i branje voća i povrća. Posao jeste zahtevan, ali prema dosadašnjim iskustvima donosi najviše novca.

Promoterski poslovi

Za promoterske poslove najčešće budu angažovane mlađe ženske osobe. Takav posao podrazumeva reklamiranje određenog proizvoda u velikim marketima, na štandovima i sajmovima, ali i na ulicama. Zadatak promotera je da na najbolji mogući način potencijalnom kupcu predstavi porizvode i uživo prenese poruku kompanije koja ih je unajmila. Budući da je odličan izvor zarade, za ovim poslom vlada velika potražnja,  a neretko se dešava da promoteri rade tokom cele godine, ne samo leti.

Posao promotera često se obavlja vikendom tako da ga je jednostavnije uklopiti u druge obaveze koje imate tokom radnih dana.

Poslodavci ne traže prethodno iskustvo ali očekuju od osobe da bude odgovorna, komunikativna, elokventna, pristupačna.

Rad u call centru

Ne obavljaju se svi sezonski poslovi napolju, za neke je potreban računar i digitalna pismenost ili znanje određenog jezika. Poslodavci često imaju razumevanja za fakultetske obaveze, pa se rad ne obavlja svih pet dana u nedelji i skraćeno. Od kandidata se ne traži posebno iskustvo, a kao neke od poželjnih osobina najčešće se navode komunikativnost, organizovanost, dinamičnost i snalažljivost.

Deljenje flajera

Sigurno ste prolazeći glavnim ulicama mesta u kojem živite viđali mladiće i devojke koje dele flajere. Posao se obavlja napolju za firme i biznise koji žele da se promovišu njihovi proizvodi, popusti ili događaji na direktan način. Zarade su manje nego na drugim sezonskim poslovima ali i broj sati koji se radi, tako da ćete imati više vremena za sebe.

Rad u kafićima

Mladi se često odlučuju za poslove barmena, konobara, hostesa u okviru kafića, klubova, restorana. Same dnevnice ne čine celokupnu zaradu budući da ćete dobiti i deo zarađenog bakšiša.

Što se iskustva tiče šansu imaju i oni koji prethodno nisu radili u ugostiteljstvu. Dovoljno je da budete vredni i za kratko vreme ćete se uklopiti u tim.

Poslodavci uglavnom traže osobe koje će biti ispomoć vikendima kada je obim posla povećan.

Neophodna je sanitarna knjižica.

Nadamo se da smo Vam na najbolji način približili koji su to sezonski poslovi za mlade Ili Vam dali ideju za ovo leto. Na našem sajtu možete na vrlo jednostavan način da ispregledate sve izlistane sezonske poslove i prijavite se za onaj koji Vam se čini odgovarajućim.

Srećno u potrazi!

Slične vesti