Uradite ovih 5 stvari i pokidajte na razgovoru za posao!

job-interview
4 Komentara

Razgovor za posao, bilo da je prvi ili dvadeset prvi, predstavlja noćnu moru svakom kandidatu. Nervoza, trema i nelagoda obavezni su neprijatelji na ovom putu, pa često mogu da naprave neprijatne situacije. Kroz glavu nam uvek prolaze samo najgori scenariji, što samo tera naše dlanove da se još više znoje, a glas da podrhtava gore nego ikad. Znate li da ne mora uvek biti tako?! Primenite ovih 5 saveta i vaš razgovor za posao će proći besprekorno!

 

Ponavljanje je majka učenja!

Iako možda mislite da ste već prošli kroz hiljadu razgovora i da imate iskustva, nije na odmet da se pred razgovor iznova pripremite. Unapred smislite o čemu ćete govoriti, vežbajte ispred ogledala, pokušajte da predvidite pitanja koja će vam biti postavljena. Ovo će doprineti utisku koji ostavljate, dodatno će vam podići samopouzdanje, pa ćete delovati sigurnije i ozbiljnije. Takođe, uvek je preporučljivo da istražite kompaniju ili poslodavca gde idete na intervju, pa da se na taj način pripremite za potencijalna pitanja. Međutim, pre svega, važno je da se opustite i da ne budete uštogljeni i sve će doći na svoje mesto.

Obucite onu najbolju košulju za specijalne prilike!

Iako vam deluje da formalno oblačenje nije neophodan korak kada je u pitanju priprema za razgovor za posao, grdno se varate! Ne kažemo da je smoking obavezan, ali čista i opeglana košulja i pantalone, umesto majice i pocepanih farmerica uvek će biti plus, za kakvu god poziciju da se prijavljujete. Ostavićete utisak zrele, ozbiljne osobe spremne da se uhvati u koštac sa nadolazećim izazovima, a pritom ćete se i vi bolje osećati u svojoj koži, što će poslodavac zasigurno primetiti!

Ugasite telefon!

Bez obzira na to što se ovaj savet naizgled podrazumeva, važno je naglasiti ga još jedanput. Najnepoželjniji zvuk koji želite da čujete na razgovoru za posao je zvuk sopstvenog telefona. Pobrinite se da ugasite svoj telefon pre nego što započnete razgovor i budite sigurni da to toga neće doći.

Bivši poslodavci nisu pogodna tema!

Kao što na prvom dejtu nećete spominjati bivšeg partnera, tako nemojte ogovarati bivšeg poslodavca na prvom razgovoru za posao! To će pokazati nelojalnost i neprofesionalnost, kao i mogućnost da ćete potencijalno sutradan pričati loše o njima kod nekih budućih poslodavaca.

Pobrinite se za to da ne kasnite!

Nemojte sebi dozvoliti ovakav propust! Postarajte se da krenete na vreme i da kašnjenje ne bude opcija. Ono što poslodavac sigurno neće želeti je da vas čeka i gubi svoje dragoceno vreme. Bolje je da stignete malo ranije i vi budete ti koji će pričekati njega, nego da bude obratno.

Ukoliko primenite ove savete, postarate se da ponesete svoje samopouzdanje i iskustvo, nemojte brinuti kako će vaš razgovor proteći! Zapamtite, praksa je najbolji način za uspeh, zato pogledajte našu aktivnu ponudu poslova i prijavite se već danas! Srećno!

Da li ste trenutno u potrazi za poslom? Na našem sajtu možete ispregledati veliku ponudu sezonskih poslova, a na blogu pročitate korisne savete u vezi sa zaposlenjem.

 

Slične vesti